Top Ten Tuesday: Lemppari sivuhahmot

Oi, miten monenlaisia hahmoja kirjoista löytyy, niin hyvässä kuin pahassa. Rakastan erityisesti sellaisia kirjoja, joissa on paljon hienoja henkilöhahmoja myös päähenkilöiden lisäksi, joten sen kunniaksi päätin listata mun top kymmenen lemppari sivuhahmoa:

1. J. K. Rowling: Harry Potter -sarja: Hagrid
Voi Hagridia, tuota lempeää jättiläistä, joka rakastaa kaikkia vaarallisia eläimiä. Hagrid on yksiä sympaattisimpia hahmoja kirjallisuudessa. (Tämä top10 voisi koostua pelkistä Harry Potter -hahmoista, mutta koitin kovasti miettiä tähän muitakin. Heh.)

2. Diana Gabaldon: Matkantekijä-sarja: Jenny
Jamien tulinen sisko, jolla riittää asennetta vaikka muille jakaa. Hän osaa olla hyvin lämmin rakastamiaan ihmisiä kohtaan, mutta myös todella kylmä sellaisille, joista ei välitä syystä tai toisesta. Jennyn ja Jamien väliset taistelukohtaukset ovat niin parhaita hetkiä, varsinkin Muukalaisessa ja Matkantekijässä. Jennyä onkin vähän ikävä sitten sarjan jälkimmäisissä osissa. 

3. George R. R. Martin: Tulen ja jään laulu -sarja: Tyrion
Kenen lempihahmo ei ole Tyrion? Hauska, piinattu, sukkelasanainen... Game of Thronesissa on kyl niin paljon hahmoja, ettei oikein osaa päättää ketkä ovat sivuhahmoja. Kaikki? Ei kukaan? :D

4. Tove Jansson: Muumit: Pikku Myy
Muumeissakin on niin monia ihania hahmoja, mutta ei ole ilkikurisen Pikku Myyn voittanutta!

5. J. K. Rowling: Harry Potter -sarja: Remus Lupin
Koska ihmissudet. Ja muutenkin rähjäinen ja jotenkin surumielinen mutta sympaattinen hahmo.

6. Andrzej Sapkowski: Noituri-sarja: Valvatti
Noiturin matkakumppani, humoristinen soittoniekka, jolla on laulu joka tilanteeseen. Tämä hahmo tuo kivasti väriä muuten melko synkkään kirjasarjaan.

7. J. R. Ward: Mustan tikarin veljeskunta -sarja: Lassiter
Lassiter, tuo taivaasta pudonnut hyödytön enkeli tuo myös liudan hulvattomia hetkiä aika synkähköön kirjasarjaan.

8. Diana Gabaldon: Matkantekijä-sarja: Roger
Roger, tuo ihanan rauhallinen skotti 💜

9. Robin Hobb: Salamurhaajan oppipoika: Narri
Mystinen hahmo, joka puhuu arvoituksin ja jonka aivoituksista ei oikein ota koskaan selvää. Olen melko varma että Narri on hyvis kuitenkin. Kai.

10. Anu Holopainen: Noitien hovi: Hexa
Iloinen, hieman ilkikurinen metsän keskellä asustava noita, joka ystävystyi Sonjan kanssa. Ihana hahmo!

❆❆❆

Ketä teidän suosikki sivuhahmoista löytyy? 

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Olen joskus jo ennen blogiaikaa tätä miettinyt, enkä kovin montaa keksinyt... Kurjien Gavroche ainakin<3 Niin ja kyllähän Pottereista noita löytyy:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli heti mieleen muutama, mutta paria sai kyllä pohtia, että saa kasattua kymmenen kokoon. :D Mulla olis tuo kurjat kirjahyllyssä odottamassa ja joskus sitä alotinkin, mutta en sitten koskaan lukenut loppuun. Leffa oli hyvä!

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit